Nero Chardonnay / Fiano = vervangen door Epicuro Chardonnay / Fiano

Vol zacht fris fruitig sappig wit | Italië | Puglia

Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Pasta, Risotto, Salades, Wijn voor elke dag / feestje

Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Nero Chardonnay heeft een strogele kleur met gouden tinten. Het aroma is verfijnd en elegant met tonen van vers fruit, ananas, peer en banaan. Intense, lang aanhoudende smaak met een uitstekende structuur en mooie zuren. Heel plezierig om te drinken! 

Serveer deze wijn als aperitief en bij geroosterde vis, pasta's met roomsaus, prosciutto of salades. 

De wijngaarden liggen in de Abruzzen, Bari, Taranto en Brindisi in Puglia. De bodemstructuur van de wijngaarden verschilt iets van elkaar, maar allemaal hebben ze een ondergrond van klei en kalk. Negroamara is een blauw druivenras uit Zuid-Italië en staat vooral aangeplant in Puglia (Apulië). Er bestaat een genetische verwantschap met de druif Xinomavro uit Griekenland. Negro Amaro is een druivenras dat zeer geschikt is voor assemblage met andere druivenrassen. 

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.
Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia'. 

Dit artikel komt van wijnhuis Femar Vini - Italië