Neleman Just Fucking Good Wine Organic wit

Exotisch fruit rijk krachtig fris kruidig romig vanille wit | Spanje | Valencia

Lekker bij: Exotisch fruit (mango,ananas), Gevogelte, Kreeft, Romige kazen, Sushi

Just Fucking Good Wine Organic wit is een combinatie van vier druivensoorten: 70% verdil, 10% chardonnay, 10% viognier en 10% sauvignon blanc. Opgevoed op nieuwe Franse eikenhouten vaten. Volle en vooral kruidige wijn met veel rijp tropisch fruit, kaneel en nootmuskaat, een vleugje vanille van het hout en een zachte, romige maar ook frisse afdronk. Jong gedronken uitstekend, te bewaren tot 4 jaar na de oogst.

Serveer deze wijn bij wit vlees, gerookte kip, witvis, oude brie en macadamianoten.

Hierbij een speciale tip van Derrick: Serveer deze wijn bij het volgende gerecht: Sushirijst met avacado.

Een speciale wijn van een speciale druif, de Verdil, met een uitgesproken smaak van marsepein, kruiden als komijn en fruit als lychee en muskaat. Een goede zoet-zuur balans en dat is precies wat hier bij de hartige rijst, het zeewier en de avocado nodig is. Lekkere verfrissende combinatie.

Awards: 

Robert Parker
88/100 punten
Robert Parker komt uit Amerika en is veruit de bekendste en meest invloedrijke wijnjournalist ter wereld. Hij heeft de schaal van 100 punten voor wijnen geïntroduceerd en veel wijnjournalisten (waaronder James Suckling) zijn hem daarin gevolgd.

Guía Peñín
88/100 punten
De Guía Peñin is de meest uitgebreide en complete wijngids in Spanje. Opgericht door José Peñin, die ruim 25 jaar wijnjournalist en professioneel wijnschrijver is. 90 punten of meer is in zijn ogen excellente wijn!

De Grote Hamersma
Cijfer: 9 
en een 10+ van Neleman zelf (namelijk nóg lekkerder dan de 10- van vorig jaar)