Nebla Verdejo

Wit | Spanje | Castilië-León

Lekker bij: Aperitief, Pasta, Schaal- en schelpdieren, Sushi

€ 8,99 per fles
€ 51,00 per doos
(€ 8,50 per fles)

Nebla Verdejo is een zeer aantrekkelijke strogele wijn met groene tinten. Een bouquet van venkel en vers gemaaid gras maar ook met volop tropisch fruit(ananas en mango). De afdronk is volrond en fruitig met kenmerkende frisse zuren.

Serveer deze wijn als aperitief of bij pasta of rijstgerechten met zeevruchten -sushi's-, vis als zalm en kabeljauw, en schaal- en schelpdieren.

Midden in het wijngebied Vino de la tierra de Castilla y León staan de oude wijngaarden voor deze witte Nebla wijn. De ranken hebben een top conditie want ze staan in een warm klimaat met veel verfrissing door de wind. Hierdoor is het groeiseizoen lang en vredig wat een volle en krachtige oogst geeft. De druiven voor deze wijn worden 's nachts geplukt om meer frisheid in de wijn te krijgen. De naam Nebla refereert aan de vroege ochtendnevel in de wijngaarden als de frisse nachtlucht door de nevel plaatsmaakt voor de ochtendzon. Na de oogst wordt in de vinificatie alles gedaan om de fruitaroma's in de most te bewaren. Hierdoor ontstaat er een heerlijke en aantrekkelijke fris droge witte wijn.