Muscat de Beaumes de Venise

Rijp fruit vol rijk zoet | Frankrijk | Languedoc

Lekker bij: Aperitief, Blauwe kazen, Desserts, Exotisch fruit (mango,ananas), Kaas

€ 13,99 per fles
€ 77,94 per doos
(€ 12,99 per fles)

De Muscat de Beaumes de Venise is een heerlijk aperitief en een uitstekende dessertwijn, geurig geparfumeerd, zoetig en vol van smaak maar verteerbaar verfrissend, harmonieus en rijk samengesteld. bomes baumes

Serveer deze wijn als aperitief, bij desserts, fruitsalade en (blauwschimmel)kazen. Na openen van deze fles nog 2 weken (koel) houdbaar.

De druiven ervan worden laat geplukt en men laat de druiven bij lage temperatuur gisten, om zoveel mogelijk smaak van de druif in de wijn te krijgen. De gisting wordt onderbroken door wat zuivere alcohol aan de wijn toe te voegen, waardoor er meer restsuikers in de wijn aanwezig zijn.

De coöperatie van Vaqueyras staat bekend om zijn smakelijke en soepele wijnen. Tot eind vorig jaar heette de Coöperatie Troubadour. De naam Troubadour verwijst naar een minnezanger uit de vroege middeleeuwen die in Vacqueyras geboren is. In het dorp vindt men een standbeeld voor hem. Maar in het kader van een nieuwe marketing strategie, noemt men zich nu: Cave de Vignerons de Caractère.