Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Mount Riley 17 Valley Chardonnay

Nieuw-Zeeland | Marlborough

Mount Riley 17 Valley Chardonnay heeft in de geur steenfruit, citrus en een vleugje vuursteen gecombineerd met prachtig geïntegreerde aroma's van kruiden, toast en vanille afkomstig van de gisting in nieuwe eikenhouten kuipen. Het is een volle, rijke wijn met complexiteit en karakter. Deze wijn heeft een heerlijke natuurlijke zuurgraad, waardoor een wijn is ontstaan met een prachtige balans en lengte.

Serveer deze wijn als aperitief en bij lichte vleesgerechten, kip, zeevruchten of romige kazen.

De druiven waar  deze wijn van is gemaakt, zijn afkomstig van verschillende wijngaarden uit Mount Riley's Seventeen Valley en St Andrews Vineyards. De Seventeen Valley Vineyard is geplant in Clone 95 en de St Andrews Vineyard in Clone 548. Samen bieden deze klonen een toon van rijp steenfruit met een vleug citrus. De balans van rijpheid en fijn zuur geeft de wijn focus en lengte. De druiven worden met de hand geplukt en de hele trossen worden geperst om voorzichtig sap te extraheren. Het sap wordt vervolgens gefermenteerd op Franse eikenhouten barriques van vijfhonderd liter, waarvan 30% nieuw, met behulp van inheemse gist die van nature voorkomt in de wijnmakerij en wijngaarden van Mount Riley. Het roeren van de schillen wordt na de fermentatie uitgevoerd om de textuur en de complexiteit op te bouwen.

€ 25,99 per fles
€ 143,94 per doos
(€ 23,99 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/mount-riley-17-valley-chardonnay