Montes Reserva Sauvignon Blanc

Fris droog intens fruitig wit | Chili | Casablanca Valley

Lekker bij: Asperges, Geitenkaas, Salades, Schaal- en schelpdieren, Vis

€ 10,49 per fles
€ 60,90 per doos
(€ 10,15 per fles)

Montes Reserva Sauvignon Blanc is een 100% Sauvignon Blanc afkomstig van de op 300 meter hoogte gelegen Curicó Valley. De vulkanische rotsachtige bodem levert een intens zuivere witte wijn op. Deze Sauvignon Blanc, met zijn typische stuivende aroma's van kruisbes tropisch fruit en perzik, heeft een bleekgele kleur en intense, zuivere geuren. Een elegante wijn met een fraai uitgebalanceerde smaak. .

Te serveren als aperitief en bij asperges, schaal- en schelpdieren, visgerechten en bij geitenkazen.

De wijn wordt modern gemaakt in grote roestvast stalen tanks en niet in houten vaten om de fruitigheid en frisheid van de Sauvignon te accentueren.Een elegante goed uitgebalanceerde wijn en een knap staaltje vakmanschap van wijnmaker Aurelio Montes

Het huis Montes produceert echte paradepaardjes. De wijnmakers hier nemen geen genoegen met minder dan de top. En dat wordt volmondig erkend door de wijngoeroe’s in deze wereld. De ene top-score na de andere van o.m. Robert Parker en The Wine Spectator zet de Montes wijnen in de schijnwerpers, maar ook in Nederland maakt Montes furore met de onlangs gewonnen prijs als beste Restaurant Huiswijn.

Dit artikel komt van wijnhuis Viña Montes - Chili