Montes Reserva Cabernet Sauvignon

Vol krachtig zacht vanille eikenhout rood | Chili | Colchagua Valley

Lekker bij: Aziatische gerechten, Barbeque, Grillades, Kaas, Rood vlees, Tapas

€ 10,49 per fles
€ 60,90 per doos
(€ 10,15 per fles)

Montes Reserve Cabernet Sauvignon is een elegante, robijnrode wijn met intense aroma’s van cassis en aardbeien, gecombineerd met hints van zwarte bessen en chocolade. De hout aroma’s domineren niet, maar ze zijn zeker herkenbaar op de achtergrond.

Serveer deze wijn bij biefstuk, gegrilde vleesgerechten, indische rijsttafels en belegen kaassoorten.

Een fraai staaltje van wijnvakmanschap. Aan de Cabernet Sauvignon is 15 procent Merlot toegevoegd om een zachte en uitgebalanceerde wijn te verkrijgen. Lagering vindt gedurende 6 maanden plaats op Amerikaans eikenhouten vaten.

Montes Classic Cabernet Sauvignon is een onderscheidende wijn van Viña Montes uit Colchaqua Valley in Chili. De prachtige wijn laat zich het beste karakteriseren als: volmondig, geconcentreerd en zuiver. De druiven worden bij Viña Montes met de hand geplukt om kneuzingen zoveel mogelijk te vermijden. Ze worden traditioneel gevinifieerd waarna de wijn zes maanden rijpt op Amerikaanse eiken vaten. Daarna wordt er slechts licht gefilterd ter behoud van een maximum aan aroma's en smaakconcentratie.

Het huis Montes produceert echte paradepaardjes. De wijnmakers hier nemen geen genoegen met minder dan de top. En dat wordt volmondig erkend door de wijngoeroe’s in deze wereld. De ene top-score na de andere van o.m. Robert Parker en The Wine Spectator zet de Montes wijnen in de schijnwerpers, maar ook in Nederland maakt Montes furore met de onlangs gewonnen prijs als beste Restaurant Huiswijn.

 

Dit artikel komt van wijnhuis Viña Montes - Chili