Montes Outer Limits Sauvignon Blanc

Fris intens fruitig mineralig wit | Chili | Colchagua Valley

Lekker bij: Aperitief, Asperges, Kaas, Salades, Schaal- en schelpdieren, Vis

€ 19,49 per fles
€ 113,70 per doos
(€ 18,95 per fles)
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Montes Outer Limits Sauvignon Blanc is een prachtige, intense, frisse en levendige wijn met overvloedige aroma's van passievruchten en limoen. De smaak is mondvullend met mineralen, crispy fruit en stevige zuren. De elegante Sauvignon Blanc heeft een mooie balans met een rijke finale en uitstekende lengte.

Omdat de wijn zo lekker fris is, smaakt de Montes Outer Limits Sauvignon Blanc het lekkerste door er zo van te genieten. Als u er toch graag iets bij wilt eten, serveer deze wijn dan bij oesters, sushi, groene groenten, witte visgerechten, lichte kipgerechten of een frisse salade met een zure vinaigrette. 

 Montes Outer Limits Sauvignon Blanc is nu op dronk, maar kan ook nog 2 jaar worden bewaard. De wijn kan zo worden uitgeschonken en behoeft niet te worden gekaraffeerd.

Van deze wijn is slechts een zeer gelimiteerde hoeveelheid gemaakt en is daardoor beperkt beschikbaar!

Montes Outer Limits Sauvignon Blanc is één van de wijnen uit het nieuwste wijnprojekt van topwijnmaker Aurelio Montes uit Chili. De druiven voor deze zeer bijzondere 'Cool Coast' Sauvignon Blanc komen uit de Zapallar Vineyard in de Aconcagua Valley ten noorden van hoofdstad Santiago. De wijn is voor 100% van Sauvignon Blanc druiven. Voor een optimum aan frisheid en elegantie wordt tijdens het vinificatieproces geen tweede vergisting ofwel malolactische fermentatie toegepast. De wijn rijpt ook niet op hout.

 

Dit artikel komt van wijnhuis Viña Montes - Chili