Montes Limited Selection Sauvignon Blanc

Krachtig fris droog wit | Chili | Leyda Valley

Lekker bij: Asperges, Gerookte zalm, Salades, Schaal- en schelpdieren, Sushi, Vis

Vanaf € 12,25 per fles
€ 12,99 per fles
€ 73,50 per doos

Montes Limited Selection Sauvignon Blanc (Leyda Valley) is één van de mooiste Sauvignon Blancs uit de "Nieuwe Wereld"!!!

Een zuivere, frisse, licht mineralige en fruitige wijn met een licht geel-groenige kleur, zelfs transparant. Krachtige aroma’s met een typische mooi Sauvignon Blanc karakter van kruisbes en een vleugje mineraliteit. Zeer complex met tropisch fruit waarin citrus accenten. Deze topper heeft een wat hoger zuurgehalte (in de stijl van de betere Loire wijnen) met een lange finale.

Serveer deze wijn bij gerookte vis (behalve paling), gebakken vis, schaal- en schelpdieren of bij frisse salades met vis of geitenkaas. 

Het huis Montes produceert echte paradepaardjes. De wijnmakers hier nemen geen genoegen met minder dan de top. En dat wordt volmondig erkend door de wijngoeroe’s in deze wereld. De ene top-score na de andere van o.m. Robert Parker en The Wine Spectator zet de Montes wijnen in de schijnwerpers, maar ook in Nederland maakt Montes furore met de onlangs gewonnen prijs als beste Restaurant Huiswijn.

Dit artikel komt van wijnhuis Viña Montes - Chili