Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Montes Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenere

Vol krachtig zacht vanille eikenhout | Chili | Colchagua Valley

Lekker bij: Kaas, Rood vlees, Wild

Montes Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenere is een fantasche wijn voor een zeer schappelijke prijs!!!

Een heerlijke en bijzondere wijn van de toonaangevende Chileense Wijnmaker Aurelio Montes, waarbij de bijzondere eigenschappen van de unieke Carmènere druif volledig worden uitgebuit. Een waar kunstwerk van het top wijnhuis uit Chili.

Deze wijn van het Tophuis Montes is samengesteld uit 70% Cabernet Sauvignon en 30% Carmenère (dé druif van Chili) en heeft 6 maanden gerijpt op Franse eiken vaten. Prachtige diep robijnrode kleur. Sterk persoonlijk karakter en zeer subtiele verweving van kruiden, rijp zwoel fruit en vanillesmaak, afkomstig van de lagering op eik, die zorgt voor complexiteit en elegantie. Stevige, volle en rijke wijn en tevens vriendelijk en zacht.

Drink deze geweldig lekkere wijn bij rijke vleesgerechten (rood en wit), lamsvlees, wild en bij diverse kazen of tapas.

De druiven voor deze bijzondere Montes Limited Selection Cabernet/Carménère komen uit de Apalta Vineyard in Colchagua. In deze regio heerst een schitterend micro-klimaat met perfecte omstandigheden voor de verbouw van eersteklas druiven. De bodem is er arm met beperkt organisch materiaal. De wijn wordt traditioneel gevinifieerd met een rijping van 6 maanden op Franse eiken vaten.

Het huis Montes produceert echte paradepaardjes. De wijnmakers hier nemen geen genoegen met minder dan de top. En dat wordt volmondig erkend door de wijngoeroe’s in deze wereld. De ene top-score na de andere van o.m. Robert Parker en The Wine Spectator zet de Montes wijnen in de schijnwerpers, maar ook in Nederland maakt Montes furore met de onlangs gewonnen prijs als beste Restaurant Huiswijn.

€ 12,99 per fles
€ 73,50 per doos
(€ 12,25 per fles)
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/montes-limited-selection-cabernet-sauvignon-carmenere