Montes Late Harvest 0.375

Vol rijk fris zoet | Chili | Curicó Valley

Lekker bij: Blauwe kazen, Desserts, Kaas

€ 11,99 per fles
€ 65,94 per doos
(€ 10,99 per fles)

Montes Late Harvest is een prachtige botrytis gerijpte dessertwijn uit Chili die 100% wordt gemaakt van Gewurztraminerdruiven, afkomstig van hun wijngaarden in Curico Valley. In de geur en smaak ruikt en proeft men iets van abrikoos en honing en een typische botrytis hint. De wijn heeft een goede structuur
met frisheid en mineralen en is romig vol met een zeer goede balans tussen suikers en zuren.

De oogst vond plaats in midden juni, waarbij de Gewurztraminer druiven voor 70% werden aangetast door edele botrytis rotting, waardoor de bijzondere Chileense Late Harvest zijn speciale karakter krijgt. De wijn combineert prima bij blauwe kazen of niet al te zoete desserts met geel fruit, warme appeltaart, tarte tatin.

Het Chileense Viña Montes S.A. werd opgericht in 1988 door vier partners met allen jaren ervaring in de kunst van het wijn maken en de wijnhandel. Zij hadden de ambitie om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. En dat is gelukt! Montes wordt wereldwijd gezien als één van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen met wijnmaker Aurelio Montes als trots boegbeeld.

Dit artikel komt van wijnhuis Viña Montes - Chili