Montes Folly Syrah

Vol complex krachtig zacht intens vanille eikenhout rood | Chili | Colchagua Valley

Lekker bij: Blauwe kazen, Grillades, Haarwild (haas,ree), Kaas, Rood vlees, Wild

€ 80,99 per stuk

Montes Folly Syrah is een volle, robijnrode wijn met een licht pepertje en veel fruit. In de smaak overheerst zwart fruit, zwarte bessen en rijpe pruimen. Op de achtergrond geeft de wijn een rokerige impressie en tonen van adelijk wild, dat zo typisch is voor Syrah. De wijn is vlezig en mooi van structuur met veloursachtige tannines. Zijn zeer krachtige en rijke stijl en langgerekte finale heeft de wijn mede te danken aan zijn 18 maanden lange lagering op Franse eiken vaten.

Serveer deze grootse wijn bij grootse vlees- en wildgerechten. Aanbevolen wordt om de wijn vooraf te decanteren.

Opleggen van de wijn kan tot zeker 8 jaar na zijn oogstjaar.

MONTES FOLLY 'THE WILDEST WINE FROM APALTA VALLEY, CHILE' luidt de prikkelende slogan van Montes. En dat is niet zonder reden, want Montes zet hiermee deze icoonwijn in de kijker. En terecht, want Viña Montes wordt wereldwijd gezien als één van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen.

Montes beschikt over vijf wijngaarden in de beste Chileense wijngebieden. De druiven van deze grootse wijn komen van de hoger gelegen hellingen van de beroemde Apalta Vineyard in Colchagua. De wijn- hellingen liggen er in een schitterend micro-klimaat, waar de omstandigheden voor het rijpen van druiven gewoon perfect zijn. De dagen zijn erg warm, maar wel met een koele zeewind en idelale nachtelijke afkoeling.

Montes Folly Syrah is een absolute topwijn! Aardig is dat de naam "Folly" slaat op het feit dat andere wijnproducenten, Aurelio Montes voor "gek" verklaarden dat hij zo hoog ging aanplanten. Dat hij een visionair is met een goed oog voor de mogelijkheden voor topkwaliteit, blijkt wel uit het resultaat. Namelijk van 100% Syrahdruiven een icoonwijn maken met werelwijde erkenning.

Het huis Montes produceert echte paradepaardjes. De wijnmakers hier nemen geen genoegen met minder dan de top. En dat wordt volmondig erkend door de wijngoeroe’s in deze wereld. De ene top-score na de andere van o.m. Robert Parker en The Wine Spectator zet de Montes wijnen in de schijnwerpers, maar ook in Nederland maakt Montes furore met de onlangs gewonnen prijs als beste Restaurant Huiswijn. Montes Classic Cabernet Sauvignon

Dit artikel komt van wijnhuis Viña Montes - Chili