Montes Cherub Syrah rose Limited

Vol rijk zacht fruitig | Chili | Colchagua Valley

Lekker bij: Aperitief, Barbeque, Gevogelte, Lichte vleesgerechten, Pasta, Salades

€ 12,99 per fles
€ 73,50 per doos
(€ 12,25 per fles)

Montes Cherub Rose is een volle en rijke, maar tegelijk frisse en elegante rosé, die voor 100% gemaakt is van Syrah druiven.  Zeer mooi in balans. Zowel in neus als mond herkent men kruiden, aardbeien en bloemen (voornamelijk rozen) en schil van sinaasappel. Rijk en sappig met een prachtige afdronk. De druiven worden handmatig geoogst en traditioneel verwerkt tot een klassieke topwijn.

Aanbevolen bij salades met o.a. gevogelte of wit vlees. Ook heerlijk bij koude rosbief of diverse worstsoorten en jonge, romige kazen. Binnen de 2 jaar na oogst drinken.

Na vele jaren van experimenteren, heeft Aurelio Montes afgerekend met het slechte imago van de Syrah, om met deze druif een goede rose te kunnen produceren. De Syrah is een druif die hij beroemd maakte in Chili door de allereerste Ultra Premium 100% Syrah te produceren, genaamd Montes Folly (" Zotheid") in 2002.

Zoals verklaard door Aurelio, "Ik besloot om een rose van Syrah te maken, die verbouwd is in onze Archangel Estate in Marchigüe, in de Colchagua Valley. Onze wijngaarden liggen hier in het kustgebied wat de perfecte temperatuur en de voorwaarden heeft voor het produceren van een mooie, rijpe rose. Ik koos Syrah druif, omdat deze een prachtige paars-rode kleur geeft en frisse, mooie gestructureerde wijnen waarvan kan worden genoten als aperitief of met diverse gerechten. "

De ligging op slechts 17 kilometerl van de Stille Oceaan, de koele wind uit het westen gerichte hellingen, samen met de leemachtige bodem, resulteren in een langzame rijping van de druiven, waardoor er een perfecte balans ontstaat van frisse citruszuren en superrijpe licht zoete fruit. De Syrah druiven werden met de hand geplukt en gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste druiven werden gebruikt om Cherub te maken.

De druiven werden zachtjes geplet en vervolgens getransporteerd middels de zwaartekracht naar de tanks onder in de wijnmakerij, waar ze vervolgens een "Vin d'une nuit" ondergingen . Dit is een proces van koude extractie waarbij de wijn 1 nacht (ongeveer acht uur) in contact blijft met de schillen en het vruchtvlees (de lie). Dit leidt tot meer kleur en aroma's in de wijn. Zodra de most helemaal helder was, werd dit gescheiden van de lie en onderging het alcoholische gisting bij 10 º C gedurende 20 dagen met behulp van geselecteerde giststammen. Om de frisheid van de wijn te behouden, heeft zij geen houtrijping ondergaan.

 

 

Dit artikel komt van wijnhuis Viña Montes - Chili