Montes Alpha Pinot Noir

Vol rijk zacht aards vanille eikenhout rood | Chili | Leyda Valley

Lekker bij: Gevogelte, Lamsvlees, Pasta, Wild

€ 18,49 per fles
€ 105,00 per doos
(€ 17,50 per fles)

Montes Alfa Pinot Noir is een prachtige robijnrode wijn. De geur is intens en elegant met aroma’s van aardbeien en bloemen. De wijn is levendig en harmonieus. De smaak is zuiver en goed gebalanceerd. De tannine is zacht en rond en de zuren zijn sappig. De afdronk is lang en het houtgebruik is subtiel in de wijn aanwezig. De wijn wordt traditioneel gemaakt. 60% van de wijn onderging rijping gedurende 12 maanden op Franse eiken vaten.

Decanteren is aan te bevelen. Serveer deze wijn bij gevogelte of witvlees. Komt ook goed zijn recht bij een winterse wild salade. Nu te drinken of opleggen tot ruim 8 jaar na oogstjaar.

Het Chileense Viña Montes S.A. werd opgericht in 1988 door vier partners met allen jaren ervaring in de kunst van het wijnmaken en de wijnhandel. Zij hadden de ambitie om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. En dat is gelukt! Montes wordt wereldwijd gezien als één van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen met wijnmaker Aurelio Montes als trots boegbeeld.

Viña Montes heeft vijf plantages, waarvan drie plantages in Curicó Valley en twee in Colchagua. De wijngaarden bieden een uiteenlopend verschil in klimatologische omstandigheden en bodemtypes en zijn beplant met vele druiven variëteiten. Heel bijzonder is de - met het landschap verweven - nieuwe winery in Apalta die volgens de Chinese Feng Shui filosofie is opgezet, waarbij de opperste harmonie met de omgeving wordt nagestreefd van basiselementen als land, water, hout en metaal. Montes Alfa 2010

Dit artikel komt van wijnhuis Viña Montes - Chili