Montes Alpha Merlot

Vol rond rijk zacht vanille rood | Chili | Colchagua Valley

Lekker bij: Kaas, Lamsvlees, Rood vlees

€ 14,99 per fles
€ 85,74 per doos
(€ 14,29 per fles)

Montes Alfa Merlot heeft in geur en smaak opvallend geconcentreerd fruit. Is vol, rond en veloursachtig met zachte, rijpe tannines en is mooi balans De smaak zit volop aroma's van zwarte bessen, hints van zwarte peper, tonen van tabak en zoete chocolade. De wijn eindigt in een lange finale waarin fruit en hout perfect verweven zijn.

Serveren bij rood vlees, lamsvlees en stoofschotels. Ook heerlijk bij belegen en oude kaassoorten.

Deze wijn kan worden opgelegd tot 5 jaar na oogstjaar.

Druivensoorten: 85% Merlot en 15% Cabernet Sauvignon.

'From Chile with pride!' luidt de slogan van Montes. En zeer terecht, want Viña Montes wordt wereldwijd gezien als één van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen.
Montes beschikt over vijf wijngaarden in de beste Chileense wijngebieden. De druiven voor de Alpha Merlot komen uit Apalta Vineyard in Colchagua Valley. De druiven worden traditioneel gevinifieerd. Na de fermentatie volgt een lagering van 12 maanden op zowel gebruikt als nieuw Frans eikenhout.

De druiven die voor deze wijn gebruikt zijn komen van de hellingen van Apalta Valley, in ColchaguaValley aan de Tinguiririca rivier, genietend van een schitterend micro-klimaat. De bodem is arm, met beperkt organisch materiaal.

Het huis Montes produceert echte paradepaardjes. De wijnmakers hier nemen geen genoegen met minder dan de top. En dat wordt volmondig erkend door de wijngoeroe’s in deze wereld. De ene top-score na de andere van o.m. Robert Parker en The Wine Spectator zet de Montes wijnen in de schijnwerpers, maar ook in Nederland maakt Montes furore met de onlangs gewonnen prijs als beste Restaurant Huiswijn. Montes Alfa 2009

Dit artikel komt van wijnhuis Viña Montes - Chili