Montes Alpha Malbec

Vol complex rijk krachtig zacht rood | Chili |

Lekker bij: Gevogelte, Kaas, Lamsvlees, Pasta, Rood vlees

€ 18,49 per fles
€ 105,00 per doos
(€ 17,50 per fles)

Montes Alpha Malbec is een donkerrode wijn. De Apalta wijngaarden geven elegante wijnen met rijp fruit en zachte, stevige tannines terwijl de Marchique wijngaard koeler is. Dat geeft deze wijn tonen van viooltjes en rood fruit. In de mond weelderige tannine, robuust maar toch fris. De Cabernet Sauvignon (10%) geeft structuur en complexiteit aan de natuurlijke zoetheid en zachtheid van de Malbec druif. montes alfa malbec

Serveer deze mooie wijn bij eendenborst, lamsvlees en pasta's met pesto. De wijn is nu op dronk, maar kan ook nog 10 jaar worden opgelegd.

De druiven zijn voor het merendeel afkomstig van de nu beroemde "La Finca de Apalta" Estate in de Apalta Valley, deze wijngaard staat erom bekend de beste wijngaard in Chili te zijn voor rode wijnen, en van Marchique Estate. 45% Malbec afkomstig van het Marchique Estate en 45% Malbec afkomstig van het Apalta Estate. De overige 10 procent bestaat uit Cabernet Sauvignon van Apalta. De wijn ondergaat een lichte filtratie. 60% van de wijn heeft 12 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten.