Montes Alpha Carmenere

Vol rond krachtig zacht kruidig vanille eikenhout rood | Chili | Colchagua Valley

Lekker bij: Grillades, Haarwild (haas,ree), Kalfsvlees, Lamsvlees, Noten, Rood vlees, Wild

€ 18,49 per fles
€ 105,00 per doos
(€ 17,50 per fles)

Montes Alfa Carmenère is een dieprobijnrode en levendige wijn. Zeer elegant met aroma’s van peper en hints van rode bessen, chocolade en een beetje vanille en pruimen, wat zeer kenmerkend is voor de Carmenère druif. In de mond is deze wijn verfijnd zacht, rond en aangename tannines. Lange afdronk. Mooie versmolten aroma’s van het eikenhout. De wijn krijgt een traditionele vinificatie daarna een lagering van 12 maanden op Franse eiken vaten. Deze wijn is niet gefilterd.

Aanbevolen bij lichte wildgerechten, gegrild vlees, lamsvlees en belegen romige kazen. Decanteren aanbevolen als de wijn jong geschonken wordt. Nu goed te drinken, maar opleggen tot zeker 5 - 7 jaar na oogst kan perfect.

Bijzonderheden: 91 punten Wine Enthusiast USA, september 2009.

Het Chileense Viña Montes S.A. werd opgericht in 1988 door vier partners met allen jaren ervaring in de kunst van het wijnmaken en de wijnhandel. Zij hadden de ambitie om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. En dat is gelukt! Montes wordt wereldwijd gezien als één van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen met wijnmaker Aurelio Montes als trots boegbeeld.

Viña Montes heeft vijf plantages, waarvan drie plantages in Curicó Valley en twee in Colchagua. De wijngaarden bieden een uiteenlopend verschil in klimatologische omstandigheden en bodemtypes en zijn beplant met vele druiven variëteiten. Heel bijzonder is de - met het landschap verweven - nieuwe winery in Apalta die volgens de Chinese Feng Shui filosofie is opgezet, waarbij de opperste harmonie met de omgeving wordt nagestreefd van basiselementen als land, water, hout en metaal. Montes Alfa 2010

Dit artikel komt van wijnhuis Viña Montes - Chili