Montes Alpha Cabernet Sauvignon

Vol rijk zacht vanille eikenhout rood | Chili | Colchagua Valley

Lekker bij: Kaas, Rood vlees, Wild

Vanaf € 17,50 per fles
€ 18,49 per fles
€ 105,00 per doos

Montes Alfa Cabernet Sauvignon is een dieprode, elegante, heerlijke verwenwijn. Aroma's van rood en zwart fruit, chocolade en tabak. Zeer vol, rijk en aangenaam krachtig van smaak met heerlijk rijp fruit en chique houttonen en nog veel meer. De afdronk is lang en vol en smaakt naar meer...!

Deze prachtige wijn kunt u o.a. serveren bij jongbelegen Hollandse kazen, rood vlees, rijke vleesgerechten en wild.

Wanneer u van een mooie Bordeauxwijn houdt die op dronk is, dan is deze wijn een prachtig en betaalbaar alternatief!

Alleen de allerbeste druiven van de allerbeste wijngaarden worden gebruikt voor de wijnen in de Alpha serie van Montes. De Montes Alpha Cabernet Sauvignon behoort dan ook tot de top van de Chileense Cabernet wijnen!

De Montes Alpha Cabernet Sauvignon komt van wijngaarden op de hellingen van Apalta in het Chileense Colchagua Valley. In deze regio heerst een schitterend micro-klimaat met perfecte omstandigheden voor de verbouw van eersteklas druiven. De bodem is er arm met beperkt organisch materiaal. De wijnregio Cochagua Valley is door het gezaghebbende Amerikaanse wijntijdschrift Decanter deze eeuw al twee keer uitgeroepen tot het beste wijngebied ter wereld.

Druivensoorten: Cabernet Sauvignon 85% en Merlot 15% en een lagering van 12 maanden op franse eiken vaten, zowel nieuwe als gebruikte.

Het huis Montes produceert echte paradepaardjes. De wijnmakers hier nemen geen genoegen met minder dan de top. En dat wordt volmondig erkend door de wijngoeroe’s in deze wereld. De ene top-score na de andere van o.m. Robert Parker en The Wine Spectator zet de Montes wijnen in de schijnwerpers, maar ook in Nederland maakt Montes furore met de onlangs gewonnen prijs als beste Restaurant Huiswijn.

Montes Alfa

Dit artikel komt van wijnhuis Viña Montes - Chili