Monte dos Perdigões Vinhas Velhas

Complex vanille rood | Portugal | Alentejo

Lekker bij: Grillades, Kaas, Rood vlees, Stoofvlees

€ 18,99 per fles
€ 107,94 per doos
(€ 17,99 per fles)

Monte dos Perdigões Vinhas Velhas, een ware schat uit 50 jaar oude wijnstokken, betovert met zijn dieprode kleur en een boeket dat plezierige aroma's van rijp fruit, bessen en pruimen in de lucht brengt. Bij elke slok onthult deze wijn een weelde aan cassis, pruimen, vanille en een subtiele kruidigheid. Een genot om te ervaren, deze aangename wijn streelt de zintuigen en biedt een lange afdronk die blijft hangen.

Deze heerlijke rode wijn van Monte dos Perdigões Vinhas Velhas toont in het glas zijn diepe robijnrode kleur. Het is een waar festijn voor de neus, met overvloedige aroma's van rijp fruit, bessen en pruimen, en zelfs een vleugje peper. De smaak wordt gekenmerkt door de rijke tonen van pruimen en bessen, gevolgd door een harmonieus samenspel van cassis, vanille en specerijen. Deze plezierige en robuuste rode wijn rijpt gedurende 12 maanden op Frans eikenhout en biedt een afdronk die blijft nazinderen.

Monte dos Perdigões Vinhas Velhas is een uitstekende keuze om te serveren bij gegrild rood vlees, stoofschotels met rijke sauzen en harde kazen. Het complimenteert deze gerechten perfect en verhoogt de smaakervaring, waardoor elke hap een ware verwennerij wordt.

De druiven voor deze Portugese blend vinden hun oorsprong in de oudste wijnstokken van Monte dos Perdigões, met een leeftijd van ruim 50 jaar oud. De aragonez, alicante bouschet en touriga nacional druiven worden stuk voor stuk met de hand geplukt en ondergaan een strenge selectie voordat ze aan de fermentatie worden onderworpen.

Monte dos Perdigões Vinhas Velhas belichaamt niet alleen diepgang en erfgoed, maar ook vakmanschap en toewijding. Het wijnhuis koestert deze oude wijnstokken en transformeert hun rijkdom in wijnen die de rijke geschiedenis en het vakmanschap van dit eerbiedwaardige wijnhuis weerspiegelen.