Monte dos Perdigões Selecionada Branco

Fris fruitig vanille wit | Portugal | Alentejo

Lekker bij: Aziatische gerechten, Salades, Schaal- en schelpdieren

€ 9,99 per fles
€ 53,94 per doos
(€ 8,99 per fles)

Deze strogele witte wijn van Monte dos Perdigões vangt direct de aandacht met zijn schitterende kleur. Een feest voor de neus, verwennend met tonen van rijp wit fruit en bloemige accenten. De smaak is een ware traktatie - het begint verfrissend met hints van citrus, gevolgd door weelderige tonen van ananas, passievrucht en gele appel, met subtiele vanilletonen. Een genot voor de mond, met perfect geïntegreerde houttonen en een blijvende afdronk.

Deze aangename witte wijn van Monte dos Perdigões is heerlijk te serveren bij gegrilde visgerechten, salades met zeevruchten, romige kipgerechten, zachte kazen en gerechten met Aziatische invloeden. Het vormt een prachtige aanvulling op deze gerechten, waarbij het de smaken aanvult en verrijkt.

Deze wijn wordt geblend met antão vaz, gouveio en viognier druiven, allemaal zorgvuldig met de hand geplukt en streng geselecteerd bij aankomst in de kelder. Daar worden ze zacht geperst en ondergaan ze een gecontroleerde fermentatie. Vervolgens rijpt de wijn 'sur lie' in Franse eiken vaten gedurende 3 maanden.

Monte dos Perdigões' witte wijn belichaamt verfijning en vakmanschap. Het wijnhuis heeft een erfenis van toewijding aan het produceren van wijnen van onberispelijke kwaliteit. Hun unieke benadering combineert traditie met moderne technieken, wat resulteert in wijnen die het kenmerkende terroir en de expertise van dit gerespecteerde wijnhuis weerspiegelen.