Monbazillac Domaine de Montlong 0.375

Vol rijk zoet | Frankrijk | Bordeaux

Lekker bij: Blauwe kazen, Desserts, Ganzelever, Romige kazen

Vanaf € 5,99 per fles
€ 6,49 per fles
€ 35,94 per doos

Monbazillac Domaine de Montlong is een prachtige en rijke edelzoete wijn nog voor een zeer redelijke prijs. Intense aroma’s van acacia, perzik, abrikoos, exotisch fruit en gegrilde noten. Een rijke, volle en complexe smaak. Ronde, evenwichtige en intense afdronk, die nog lang blijft hangen.

Perfect bij niet te zoete nagerechten, lever, vruchten of als zoet aperitief. Een "kleine Sauternes"

Deze bijzondere wijn heeft zijn specifieke smaak te danken de edele rotting of "pourriture noble". Dit is een "ziekte" die de druiven aantast, en die door de wijnbouwers in positieve zin uitgebuit wordt. Het gaat om de grijze schimmel Botrytis cinerea, die laat op het jaar toeslaat, bij vochtige en warme omstandigheden. Er gaat een hoeveelheid vocht in de druif verloren waardoor het suikergehalte en het gehalte aan smaakstoffen stijgt.

Monbazillac is in zekere zin te vergelijken met de Sauternes van Bordeaux. Het gebied ligt in het zuiden van de Bergerac, aan de rivier de Dordogne. Net als in de Sauternes is het klimaat hier ideaal voor de zogeheten "pourriture noble". 70% van deze wijn bestaat uit Semillon aangevuld met 20% Muscadelle en 10% Sauvignon Blanc.