Misty Cove Sauvignon Blanc

Vol fris droog sappig wit | Nieuw-Zeeland | Marlborough

Lekker bij: Aperitief, Asperges, Geitenkaas, Oesters, Vis

€ 10,49 per fles
€ 59,70 per doos
(€ 9,95 per fles)

Misty Cove Sauvignon Blanc heeft een lichte kleur met een groene zweem. In de geur zijn het de karakteristieke elementen van kruisbessen, verse kruiden en meloen die strijden om op de voorgrond te komen. De smaak is vol en sappig met indrukken van passievrucht en citrusfruit. De afdronk is lang en het bewijs van de hoge kwaliteit.

Serveer deze wijn als aperitief en bij diverse visgerechten, oesters, geitenkaas, asperges en salades.

Misty Cove is een boutique winery uit Nieuw Zeeland die door Andrew Bailey en zijn Nederlands vrouw gestart is in 2008. Zij betrekken hun fruit uit de beste wijngaarden van Marlborough en Central Otago en maken hiervan zuivere en vooral karakteristieke wijnen die zich reeds op een groot aantal concoursen onderscheiden hebben.

Men maakt gebruik van zowel traditionele als de allermodernste technieken en is zo in staat om kwalitatief zeer hoogwaardige wijnen te produceren Het resultaat is een zeer aromatische wijn met “ grassige “ tonen en aroma’s van o.a. meloen en citrusfruit. Door de aanwezige en benodigde frisse zuren komt de wijn zeer fruitig over en is al vroeg op dronk.

Het gebied van Marlborough is uitermate geschikt voor de Sauvignon Blanc. De warme dagen, de koele nachten en de weinige regenval in de zomer en herfst, zorgen voor een optimale, lange en langzame rijping van de druiven die zo hun aroma’s optimaal vast kunnen houden. Men spreekt ook wel van de meest serieuze concurrent voor gerenommeerde Franse Sauvignon Blanc’s als Sancerre en Pouilly Fume.