Miopasso Primitivo Puglia

Rond krachtig zacht kruidig rood | Italië | Puglia

Lekker bij: Kaas, Pasta, Rood vlees

€ 47,70 per doos

Miopasso Primitivo Puglia is een perfecte combinatie van locale traditie en moderne wijnproductie. Hij is robuust en tegelijk verfijnd en zijdeachtig. In de neus donker rijp fruit zoals zwarte bessen, en in de mond komt dat heerlijke fruit terug.

Deze wijn is heerlijk bij overvloedige roodvleesgerechten en pasta´s.

The Wine People zijn de producenten van deze wijn. Dit bedrijf is ontstaan uit een groep vrienden die dezelfde passie delen. Superlekkere wijn voor betaalbare prijzen maken. Ze hebben heel zwaar geïnvesteerd om in verschillende regio's topwijngaarden te kopen. De regio's waarin ze al actief zijn: Veneto, Toscane, Abruzzo, Sicilië en Puglia. Ze willen in elke wijnregio in Italië een wijngaard hebben. Het respect voor terroir en identiteit van de regio's is heel groot. Elke wijn die ze maken weerspiegelt de regio en het terroir.

Stefano Chiocciolli is de het hoofd van de wijnmakers. Al 20 jaar werkt hij met een ongeziene passie bij The Wine People. Zijn ervaring is ongeëvenaard, hij heeft de stiel geleerd bij grote en kleine wijnhuizen in vrijwel elke regio in Italië. Naast deze Italiaanse ervaring heeft hij internationaal ook heel wat geleerd. Zijn wijnen hebben internationaal veel succes en vandaag hebben meer dan 70 wijnen van hem "tre bicchieri". Zowel Robert Parker als The Wine Spectator hebben verschillende van zijn wijnen beloond met de perfecte score van 100 punten !