Miopasso Pinot Grigio

Vol fris romig wit | Italië | Sicilië

Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Pasta, Vis, Wit vlees

€ 47,70 per doos

Miopasso Pinot Grigio is iets romig, vol, zwoel, maar ook aangenaam fris van smaak. Het is heel veel wijn voor deze prijs, zeer goed van kwaliteit en smaak! De druiven voor deze Siciliaanse(!) wijn worden met de hand geplukt. Alleen de rijpe druiven worden daardoor gebruikt voor de wijnbereiding en dat proef je.

Miopasso Pinot Grigio is heerlijk als aperitiefwijn, maar laat zich ook prima combineren met visgerechten, wit vlees en gevogelte en bijvoorbeeld bij lichte pastagerechten.  

The Wine People zijn de producenten van deze wijn. Dit bedrijf is ontstaan uit een groep vrienden die dezelfde passie delen. Superlekkere wijn voor betaalbare prijzen maken. Ze hebben heel zwaar geïnvesteerd om in verschillende regio's topwijngaarden te kopen. De regio's waarin ze al actief zijn: Veneto, Toscane, Abruzzo, Sicilië en Puglia. Ze willen in elke wijnregio in Italië een wijngaard hebben. Het respect voor terroir en identiteit van de regio's is heel groot. Elke wijn die ze maken weerspiegelt de regio en het terroir.

Stefano Chiocciolli is de het hoofd van de wijnmakers. Al 20 jaar werkt hij met een ongeziene passie bij The Wine People. Zijn ervaring is ongeëvenaard, hij heeft de stiel geleerd bij grote en kleine wijnhuizen in vrijwel elke regio in Italië. Naast deze Italiaanse ervaring heeft hij internationaal ook heel wat geleerd. Zijn wijnen hebben internationaal veel succes en vandaag hebben meer dan 70 wijnen van hem "tre bicchieri". Zowel Robert Parker als The Wine Spectator hebben verschillende van zijn wijnen beloond met de perfecte score van 100 punten !