Miopasso Nero d´Avola

Vol zacht fruitig rood | Italië | Puglia

Lekker bij: Aperitief, Kaas, Pasta, Rood vlees

€ 47,70 per doos

Miopasso Nero d´Avola is een diep paarsrode rode wijn uit het zonnige Sicilië. gemaakt van de ´huisdruif´ van dit eiland. De neus is vol kruiden en heeft een duidelijk pepertje. Donker fruit in geur en smaak, zoals bessen en pruimen. De wijn biedt een mooie balans. Een lange finish sluit het geheel mooi af. Deze wijn wordt deels van ingedroogde druiven gemaakt.       

Heerlijk als aperitief. en bij rood vlees, gegrilde groente of wild.

The Wine People zijn de producenten van deze wijn. Dit bedrijf is ontstaan uit een groep vrienden die dezelfde passie delen. Superlekkere wijn voor betaalbare prijzen maken. Ze hebben heel zwaar geïnvesteerd om in verschillende regio's topwijngaarden te kopen. De regio's waarin ze al actief zijn: Veneto, Toscane, Abruzzo, Sicilië en Puglia. Ze willen in elke wijnregio in Italië een wijngaard hebben. Het respect voor terroir en identiteit van de regio's is heel groot. Elke wijn die ze maken weerspiegelt de regio en het terroir.

Stefano Chiocciolli is de het hoofd van de wijnmakers. Al 20 jaar werkt hij met een ongeziene passie bij The Wine People. Zijn ervaring is ongeëvenaard, hij heeft de stiel geleerd bij grote en kleine wijnhuizen in vrijwel elke regio in Italië. Naast deze Italiaanse ervaring heeft hij internationaal ook heel wat geleerd. Zijn wijnen hebben internationaal veel succes en vandaag hebben meer dan 70 wijnen van hem "tre bicchieri". Zowel Robert Parker als The Wine Spectator hebben verschillende van zijn wijnen beloond met de perfecte score van 100 punten !