Mc Connell's Irish Whisky 5 years 0.7l

Ierland |

€ 35,99 per fles

Romig, citrus, bloemig, fruitig en rokerig: dit is de uitdaging die was gesteld om de perfecte blend van McConnell's Whisky te creëren. De perfecte mix tussen gemoute gerst en graan is zorgvuldig uitgeprobeerd en getest en geeft een nieuwe afwerking aan het iconische merk. De speciaal uitgekozen ex-Bourbon Barrels die de whisky afmaken, voegen de delicate en subtiele zoetheid toe. De vaten zorgen voor diepe tonen van eikenhout en lichte tonen van houtskool in de finish.

Twee broers, John en James, uit Noord-Ierland beginnen een whisky te produceren die wordt geroemd om zijn uitzonderlijke zachtheid en smaak: J. & J. McConnell. McConnell's wordt al snel de toost van Belfast, verscheept naar alle uithoeken van de wereld en helpt Ierse whisky te vestigen als de meest populaire drank ter wereld. De distilleerderij van de McConnell lag direct aan de oevers van de rivier de Lagan, een uitgestrekte, bruisende compound gewijd aan één doel: het produceren van de beste whisky van heel Ierland.

Toen, op een noodlottige dag in 1909, ging 500.000 liter McConnell's whisky in vlammen op en tegen de tijd dat het voorbij was, lag de helft van de distilleerderij in puin. Dit zou het einde zijn geweest voor de meeste whisky's. Maar niet die van McConnell. Ze begonnen te herbouwen. Het duurde niet lang of ze waren terug op de top van de Ierse whiskywereld. Maar toen sloeg het noodlot weer toe. Deze keer was het geen brand - het was de drooglegging, die de verkoop van sterke drank in Amerika verbood. Amerika was de grootste markt voor Ierse whisky, en ineens was die weg. Negentig procent van de Ierse whisky's ging ten onder als gevolg van Prohibition, inclusief die van McConnell. Dat wil zeggen, tot vandaag. McConnell's heeft zijn comeback gelanceerd. J. & J. McConnell. Het oudste whiskymerk in Noord-Ierland, herboren na 90 jaar. Het is simpelweg de grootste comeback in de geschiedenis van whisky.