Marqués de Murrieta Reserva

Spicy peper fris fruit vol zacht romig eikenhout rood | Spanje | Rioja

Lekker bij: Lichte vleesgerechten, Ossenhaas, Oude kaas, Rood vlees, Wild

€ 25,99 € 21,99 per fles
€ 15.594,00 € 131,94 per doos

Marqués de Murrieta Reserva heeft een expressieve neus met meerdere lagen rood fruit zoals aardbei, kers en rode pruim. Aangevuld met tonen van zwarte peper, sandelhout, mediterrane kruiden, rode thee en hints van zachte rijping. Zijdezachte tannines, zeer smaakvol, fris en met een elegante afdronk.

Serveer deze wijn bij fraaie vleesgerechten en wildschotels. Denk aan gegrild rood vlees met krachtige sauzen of combineer hem met smakelijke oude Beemster kaas.

De oorsprong van het wijnhuis Marques de Murrieta is ook de oorsprong van Rioja. Don Luciano Murrieta paste technieken toe die hij in Bordeaux had geleerd en maakte in 1852 de eerste Rioja-wijn. De visie van Don Luciano was vanaf het begin duidelijk: een fijne Rioja-wijn creëren met een groot bewaarpotentieel en deze buiten Spanje exporteren. Marqués de Murrieta wordt sinds 1983 dagelijks geleid door de familie Cebrián-Sagarriga, gekenmerkt door hun professionaliteit. De wijnen worden gecreëerd in Ygay, een landgoed van 300 hectare wijngaarden gelegen in het zuidelijke deel van Rioja Alta. Het team kan profiteren van een ideaal klimaat en combineert dit met de nauwgezette zorg voor de wijngaarden om zo uiteindelijk wijnen met een unieke persoonlijkheid te produceren. Marqués de Murrieta evolueert voortdurend dankzij hun expertise en visie. De wijnmakerij is volledig gemoderniseerd, maar blijft trouw aan zijn roots en identiteit en is er klaar voor om ook in de toekomst de best mogelijke wijnen te creëren.  

De druiven worden eerst ontsteeld en vervolgens gedurende 8-10 dagen gefermenteerd in roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperatuur, met constant schilcontact. Tijdens de vergisting wordt het most regelmatig overgepompt, wat zorgt voor kleur- en aroma extractie. Daarna worden de vaste delen van de druiven in een verticale pers gekneusd. Een proces dat kleur en rijpe tannines uit de druivenschil haalt. De wijn rijpt vervolgens nog 24 maanden in Amerikaanse eikenhouten vaten van 225 liter.