Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken

Vol complex zacht fris fruitig wit | Duitsland | Mosel

Lekker bij: Aperitief, Lichte vleesgerechten, Schaal- en schelpdieren, Vis, Wit vlees

€ 15,99 per fles
€ 95,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Haus Klosterberg Riesling Trocken is een paradepaardje van het bekende Duitse wijnhuis Markus Molitor. Deze prachtige Riesling heeft aroma's van kweepeer, rode appels, honing, kamille en vuursteen. Hij is pittig en sappig en heeft een mooie zuurgraad, met complexiteit en een lang aanhoudende afdronk. 

Heerlijk bij wit vlees, visgerechten en schaal- & schelpdieren.

Deze heerlijke wijn is verkozen tot Beste Witte Huiswijn Nationale Huiswijncompetitie 2011 - Winnaar categorie Aziatisch Restaurant

Markus Molitor komt uit een echt "wijnmakers geslacht". Zijn wijngoed 'Haus Klosterberg' gaat maar liefst 8 generaties terug en heeft een grote bekendheid verworven. Markus was pas 21 jaar toen hij in 1984 het familiebedrijf overnam. Het bedrijf heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels is het bedrijf 38 hectare groot en één van de grootste privé-bezittingen in de Moezel. Het Weingut heeft vele vermeldingen en medailles op haar naam geschreven.

De specialisatie van Molitor zit vooral in de traditionele druivensoorten van de Moezel, waarvan de Riesling de belangrijkste is.

Dit artikel komt van wijnhuis Weingut Markus Molitor - Duitsland