Markus Molitor Alte Reben Riesling Trocken

Complex rijk fris droog mineralig wit | Duitsland | Mosel

Lekker bij: Aziatische gerechten, Gevogelte, Sushi, Vis, Wit vlees

€ 24,99 per fles
€ 149,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Markus Molitor Alte Reben Trocken is afkomstig van het gelijknamige Duitse wijnhuis. Door de late oogst wordt de Molitor Alte Reben mineralig, complex en rijk. Een Qualitätswijn met klasse. Na de oogst in november worden de druiven voorzichtig gekneusd, waarbij de schillen enkele uren meegisten. De temperatuur wordt tijdens de gisting zeer laag gehouden, waardoor de wijn langzaam rijpt en het fruit tot volle expressie komt.

Serveer deze mooie Molitor Alte Reben Trocken bij varkens- en wildzwijngebraad, zuurkoolschotels, Oosterse gerechten en rijpe kazen. De wijn is nu op dronk maar kan moeiteloos 20 jaar bewaard worden.

Markus Molitor komt uit een echt "wijnmakers geslacht". Zijn wijngoed 'Haus Klosterberg' gaat maar liefst 8 generaties terug en heeft een grote bekendheid verworven. Het bedrijf 38 ha. groot en één van de grootste privé-bezittingen in de Moezel. Het Weingut heeft vele vermeldingen en medailles op haar naam geschreven.

De specialisatie van Molitor zit vooral in de traditionele druivensoorten van de Moezel, waarvan de Riesling de belangrijkste is. Een prachtig voorbeeld daarvan vormt zijn Molitor Riesling Alte Reben. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de hellingen van de Niedermenniger Herrenberg aan de rivier de Saar. De bodem is daar steenhoudend en de wijnstokken zijn er 50 tot 60 jaar oud.

Dit artikel komt van wijnhuis Weingut Markus Molitor - Duitsland