Marchiori & Barraud Chardonnay

Wit | Argentinië | Mendoza

€ 15,99 per stuk

Marchiori & Barraud Chardonnay is elegant en fris met een rijke, romige en intense smaak. je ruikt en proeft peer en rode appels, met wat gedroogde ananas, hazelnoot, perentartine, wat vanille en toastaroma's. De afdronk is lang en romig  met weelderig fruit, wat vanille en een heerlijk fris vleugje mineralen.

Serveer deze wijn bij rijke visgerechten, schaal- en schelpdieren, kazen, gevogelte en witvlees.

Vinificatie: Vinificatie: Handmatige oogst. Vergisting met inheemse gisten. de vergisting heeft in eikenhouten vaten plaatsgevonden. 
Rijping: 8 maanden gerijpt op nieuwe Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten
Wijngaard: Gualtallary, gelegen in Perdiel,  Mendozal. 4500 ft boven zeeniveau in de Uco-vallei. Hoog bergklimaat en extreem kalkrijke grond

Andrea Marchiori & Luis Barraud, de wijnmakers achter de veel gevierde Viña Cobos van Paul Hobbs, produceren nu wijn onder hun eigen label. Ze gebruiken in totaal slechts een paar vaten per jaar om hun wijnen te maken. Het duo selecteert persoonlijk druiven uit enkele van de beste rijen wijnstokken van Andrea's eigen wijngaard, de Marchiori Vineyard, in Argentinië bekend vanwege de hoge eisen die zij zichzelf opleggen en de extreem goede zorg en onderhoud van wijngaarden van de hoogste kwaliteit. De Marchiori-wijngaard is beplant met 50-jaar oude wijnstokken en ligt 1200 meter boven de zeespiegel in het beste deel van Agrelo. Vanwege de leeftijd en het zandige leembodemprofiel van deze wijngaard, heeft het met de hand geoogste fruit een zeer lage opbrengst en geconcentreerd in smaak.

Beide wijnen hebben 18 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten gerijpt, maar dit is de enige interventie waar het paar in gelooft, in plaats daarvan liever het fruit en de hoogwaardige eik hun eigen magie laten werken. Met slechts ongeveer 200 kisten van elk geproduceerd, is het weinige dat beschikbaar is, de moeite van het zoeken waard. Terwijl Marchiori en Barraud de drijvende kracht achter Viña Cobos blijven, laten hun eigen wijnen geen twijfel over hun talent voor het vervaardigen van enkele van de hoogste kwaliteitswijnen in Argentinië.