Marchiori & Barraud Cabernet Sauvignon

Specerijen rijp fruit vol rijk zacht fris rood | Argentinië | Mendoza

Lekker bij: Grillades, Lamsvlees, Oude kaas, Rood vlees, Wild

€ 15,99 per stuk

Marchiori & Barraud Cabernet Sauvignon is zeer donkerrood van kleur. In de geur aroma's van zwarte kersen, munt, zoethout en kruiden. De wijn is sappig en intens met een heerlijke frisheid. Je proeft heerlijk fruit van rijpe donkere bessen en specerijen. In de afdronk proef je rijpe tannines en heerlijke nuances van bessenfruit, peper, zoethout en kruiden. Echt een superwijn voor een zeer bescheiden prijs!

Serveer deze prachtige wijn bij kaas, lamsvlees, biefstuk, gegrild vlees en wildgerechten.

Wijngaard: Perdriel. Lujan de Cuyo. + 50 jaar oude wijnstokken.
Vinificatie: Handmatige oogst. Vergisting met inheemse gisten. de vergisting heeft in eikenhoten vaten plaatsgevonden.
Rijping: 12 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Bekroningen: 90 IWC (2011), 90 WA (2010).

Andrea Marchiori & Luis Barraud, de wijnmakers achter de veel gevierde Viña Cobos van Paul Hobbs, produceren nu wijn onder hun eigen label. Ze gebruiken in totaal slechts een paar vaten per jaar om hun wijnen te maken. Het duo selecteert persoonlijk druiven uit enkele van de beste rijen wijnstokken van Andrea's eigen wijngaard, de Marchiori Vineyard, in Argentinië bekend vanwege de hoge eisen die zij zichzelf opleggen en de extreem goede zorg en onderhoud van wijngaarden van de hoogste kwaliteit. De Marchiori-wijngaard is beplant met 50-jaar oude wijnstokken en ligt 1200 meter boven de zeespiegel in het beste deel van Agrelo. Vanwege de leeftijd en het zandige leembodemprofiel van deze wijngaard, heeft het met de hand geoogste fruit een zeer lage opbrengst en geconcentreerd in smaak.

Beide wijnen hebben 18 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten gerijpt, maar dit is de enige interventie waar het paar in gelooft, in plaats daarvan liever het fruit en de hoogwaardige eik hun eigen magie laten werken. Met slechts ongeveer 200 kisten van elk geproduceerd, is het weinige dat beschikbaar is, de moeite van het zoeken waard. Terwijl Marchiori en Barraud de drijvende kracht achter Viña Cobos blijven, laten hun eigen wijnen geen twijfel over hun talent voor het vervaardigen van enkele van de hoogste kwaliteitswijnen in Argentinië.