M de Marquis de Terme Margaux

Specerijen rijp fruit vol krachtig eikenhout rood | Frankrijk | Bordeaux

Lekker bij: Grillades, Haarwild (haas,ree), Oude kaas, Rood vlees, Vederwild (fazant,patrijs,kwartel)

€ 41,50 per stuk
€ 41,50 per fles
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen
M de Marquis de Terme Margaux is de tweede wijn van Marquis de Terme uit het wijngebied Margaux. Nou het is meer dan een tweede wijn want wat hij is voortreffelijk. De druiven worden geheel met de hand geoogst en zeer streng geselecteerd in de mooiste wijnvelden van het wijngebied Margaux. Na de persing rijpt deze M de Marquis de Terme minimaal 24 maanden op eiken houten vaten. Hierdoor is een krachtige geur ontstaan van zwart fruit met aroma's van bloemen en specerijen. De smaak is vol en krachtig met indrukken van bramen, vanille, eiken hout, kruiden, tabak en nog heel veel meer.....
Serveer deze wijn bij een mooi stuk rood vleees als gegrilde steak, wildgerechten, gevogelte (parelhoen) en oudere en pittige kazen.  
Als we spreken over de wereld top uit de Franse wijnstreek Margaux dan denken we absoluut aan Chateau Marquis de Terme. Het wijnhuis kent een zeer lange en rijke geschiedenis en gaat terug naar het jaar 1762 toen de landerijen en wijnhuis als bruidsschat werden overhandigd. Het was namelijk Mademoiselle Ledoux d'Emplet die trouwde met François de Peguilhan Markies de Terme, hierdoor draagt het oude wijnhuis nog steeds deze prachtige naam. Het grote succes wordt behaald in het jaar 1855, want in dat jaar werd het wijnhuis Chateau Marquis de Terme toe gelaten tot de kring van 1855 Grands Crus Classés. En dat is enkel weggelegd voor de allerbeste wijnhuizen van Frankrijk. In 1935 kocht Pierre Sénéclauze het wijnhuis en gaf het aan zijn zonen Pierre-Louis, Philippe en Jean. In 2009 stelde de eigenaren Ludovic David aan om het kasteel van Marquis de Terme te beheren. Deze verandering is het begin van een nieuw tijdperk voor het Chateau. Veel innovaties en een nieuwe dynamiek zijn aangebracht om het uitzonderlijke terroir van Marquis de Terme-wijnen te versterken.