Límite Norte de Ramón Bilbao Blanco Reserva

Wit | Spanje | Rioja

Lekker bij: Kaas, Kip, Vis

€ 116,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Limite Norte de Ramón Bilbao Blanco Reserva is zuiver en licht van kleur met geuren van citrus, steenfruit en witte bloesem, aangevuld met een subtiele hint van het vat en tertiaire tonen. Het is een frisse wijn met een uitstekende zuurgraad en fijne tannines. Een gebalanceerde en harmonieuze wijn met een fijne, lange afdronk.

Serveer deze wijn op 10-12 graden bij wit vlees, truffelparelhoen, romige kazen zoals gorgonzola en vette vis of kabeljauw.

Gelegen in Cuzcurrita, op een hoogte van 450m. Een wijn die twee weinig gebruikte, inheemse druivenrassen bevat en gekweekt in een klimaat met invloeden van de Atlantische Oceaan wat zorgt voor de frisheid. De bodem is alluviaal met grind en weinig vochtretentie. De warmte zorgt voor een gunstige rijping van de druiven, mede door de absorptie van de warmte vanuit de stenen.

De wijn vergist sur lie op lage gecontroleerde temperatuur in betonnen amphoras. Daarna rijpt de wijn 6 maanden op Franse eikenhouten vaten van 225 liter en vervolgens 12 maanden op de fles in de wijnkelders.

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Ramón Bilbao - Spanje