Les Peyrautins Marselan Merlot Boisé (Oaked)

Specerijen rijp fruit vol zacht sappig rood | Frankrijk | Languedoc

€ 8,99 per fles
€ 47,94 per doos
(€ 7,99 per fles)

Les Peyrautins Marselan Merlot Boisé is intens paarsrood van kleur. In de geur aroma's van rijp, zoetig fruit en nuances van specerijen als kaneel en kruidnagel. Deze wijn is heerlijk sappig en vol van smaak met rijp rood (kersen)fruit een vleugje kaneel en wat vanille afkomstig van de rijping op nieuwe eikenhouten vaten.

Serveer deze wijn bij bij rood vlees, BBQ en diverse soorten kazen.

Marselan blijkt voor François, maar ook voor Nederland, een welkome nieuwkomer! Een oude kruising uit 1961 tussen Grenache en Cabernet Sauvignon, brengt de toppunten van beiden naar boven! Super sappig, intens geconcentreerd, jammig, vol. Dit in combinatie met houtgerijpte Merlot... Smaakmakend... 

Les Peyrautins - François Peyrau, van origine wijnmaker uit de Bourgogne. Op 34 jarige leeftijd als transmigrant verhuisd naar de Zuidelijke Languedoc voor de liefde... Zijn verloofde kwam uit een familie met wijngaarden met voornamelijk Sauvignon en Marselan beplanting in het bezit. Wat ga je dan als rechtschapen Bourgogne oenoloog en wijnmaker met je Chardonnay achtergrond doen? Trouwen en de wijngaarden van je schoonvader en zijn dochter met veel liefde koesteren. Je zult je toch moeten aanpassen aan de basis van je Terroir en de beschikbare druivensoorten.