Les Jamelles Pinot Noir

Vol rijk rood | Frankrijk | Languedoc

Lekker bij: Blauwe kazen

Vanaf € 9,25 per fles
€ 9,49 per fles
€ 55,50 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Zuid-Franse Pinot Noir met knipoog naar de Bourgogne. Rood fruit, jammy pruimen, tikje vanille, levendige zuren en mineralige strakheid op het eind.

Wijnmaakster Catherine Delaunay van Les Jamelles en de Pinot Noir druif. Beiden hebben hun roots in de Bourgogne. Ze waren dus gewoon voorbestemd voor elkaar met een heerlijk resultaat. Zelfs in het warme zuiden weet Catherine hem te temmen. Begiftigd met een prachtige robijnrode kleur, geeft Les Jamelles Pinot Noir een neus die doet denken aan rode bessen, een bos rozen en een delicate hint van eikenhout en vanille. Het heeft een prachtige complexiteit in de mond. Vol, lang en rijk, zijn smaken van gemalen rood fruit (framboos, kers) en jammy pruimen worden ondersteund door goed geïntegreerde, ronde tannines. Catherine Delaunay biedt hier een wijn die is trouw aan zijn variëteit is met aroma's van rode bessen en een minerale toets die een aangename frisheid en goed afgeronde tannines geven.

Eventjes wat koeler serveren. Bij een goede huisgemaakte grove paté, jambon persillé en/of wat rood schimmel kazen. Klassieker bij Coq au vin,