Les Fosses d'Hareng Vouvray Medaille d'or

Wit | Frankrijk | Loire

€ 12,99 per fles
€ 71,94 per doos
(€ 11,99 per fles)

Les Fosses d'Hareng Vouvray Medaille d'or heeft een diepe strogele kleur in het glas. Deze halfzoete wijn heeft een complex, geconcentreerd bouquet van lindebloesem, citrus en ananas. Levendig op het palet met veel volume. Rijk, met nuances van gekonfijt fruit. De afdronk is vrij pikant, dat de frisheid van de wijn verhoogt. 

Deze halfzoete wijn is ideaal als aperitief, met charcuterie en geroosterd gevogelte. 

De alchemie tussen de bodem, topografie, klimaat en druivensoort resulteert in AC wijnen met een uniek profiel en een uitstekende kwaliteit. Respect voor het terroir gecombineerd met de expertise van wijnmakers die houden van wat ze doen, zorgt voor uitstekende wijnen.

De plaats Les Fosses d'Hareng ligt in Vouvray, een gemeente in de Loire-vallei met een karakteristiek landschap dat de UNESCO motiveerde om dit deel van de werelderfgoedsite van Frankrijk te maken

Het wijnmaken werd gestart in de 4e eeuw na Christus en het oprichten van een klooster in Marmoutier door Saint Martin in 372. In de 14e eeuw behoorde verschillende wijngaarden in Vouvray tot de Franse kroon en werden de wijnen geserveerd aan tafel bij de Koning.