Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Blanc

Exotisch fruit fris droog soepel wit | Frankrijk | Languedoc

Lekker bij: Aperitief, Salades, Schaal- en schelpdieren, Vis, Wijn voor elke dag / feestje

€ 47,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Classic Blanc heeft een bleekgele kleur met een groenige glans. De wijn stuift als het ware het glas uit met heerlijke aroma’s van exotisch fruit en witte bloemetjes. In de mond is de wijn licht, speels en lekker verfrissend met een lange en aangename afdronk na.

Een wijn om dagelijks van te genieten, maar ook heerlijk bij diverse hapjes, voorgerechten, zomerse salades, visgerechten, gegrilde schaal- en schelpdieren.

Vendanges Nocturnes Classic Blanc wordt voor 70% gemaakt van de druif Sauvignon Blanc en vervolgens aangevuld met 20% Colombard en 10% Grenache Blanc. De wijn wordt modern gevinifieerd met rijping op roestvrijstalen tanks. Het hoge aandeel Sauvignon Blanc geeft de wijn een zeer stuivend en verfrissend karakter.

Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Classic Blanc is een moderne, goed gemaakte huiswijn om dagelijks van te genieten. De verrukkelijk zuivere witte wijn wordt gemaakt door Laurent Miquel, onze getalenteerde wijnmaker uit de Languedoc, waar de familie Miquel al sinds 1791 wijn produceert. Zijn wijndomaine ligt in de gemeente Cessenon sur Orb in het zuidelijke deel van de wijnstreek Saint-Chinian. Zijn wijngaard is 8 hectare groot en heeft een klei- en kalkhoudende bodem.  

Dit artikel komt van wijnhuis Laurent Miquel - Frankrijk