Laurent Miquel Solas Reserve Grenache Blanc

Zacht fris fruitig sappig wit | Frankrijk | Languedoc

Lekker bij: Aperitief, Salades, Vis

€ 65,94 per doos

Laurent Miquel Sola Grenache Blanc is een elegante, frisse witte wijn uit de zuidfranse wijnstreek Languedoc. De wijn is 100% gemaakt van de Grenache Blanc en heeft frisse aroma's van grapefruit, limoen en meloen. De elegante en volle sappige smaak eindigt met een mooie en zachte afdronk.

Serveer deze wijn als een heerlijke aperitief en in combinatie met zomerse salades en gegrilde visgerechten.

Solas is de nieuwste serie wijnen van Laurent Miquel. waarmee hij de grote kwalitatieve mogelijkheden van Zuid-Frankrijk laat zien. Laurent heeft vele maanden werk besteed aan het creëren van de ideale mix van elegante cuves uit zijn kelders, die allemaal bijdragen aan de specifieke kenmerken van zijn Solas. Laurent Miquel is een rijzende ster onder de Franse wijnmakers. Hij is geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri, één van de top wijnmakers uit Chinian. Laurent is de 8e generatie wijnmaker en combineert de vele jaren ervaring van zijn voorouders met een eigen ambachtelijke en innovatieve benadering van het wijn maken. Hierdoor is zijn Solas serie ontstaan met eigenzinnige en karaktervolle, maar vooral erg lekkere wijnen.

De Solas Grenache Blanc is een elegante, handgemaakte wijn, die de kunst van het wijn maken goed weergeeft. De bodem waarop de Grenache Blanc wijnstokken staan is kalkrijk. De druiven worden 's nachts geoogst en tijdens de kneuzing vindt een selectie van het druivensap plaats, waarna de wijn wordt geklaard op een lage temperatuur. Na zijn fermentatie op een temperatuur van 16-17 graden volgt een rijping in roestvrij stalen tanks. Het eindresultaat is een elegante en karaktervolle witte wijn met een mooie, zachte afdronk.

Dit artikel komt van wijnhuis Laurent Miquel - Frankrijk