Laurent Miquel Solas Réserve Chardonnay (oak aged)

Vol rijk zacht mineralig romig vanille wit | Frankrijk | Languedoc

Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Pasta, Salades, Vis

€ 10,99 € 8,99 per fles
€ 65,94 € 53,94 per doos

Laurent Miquel Solas Chardonnay (oak aged) is een Franse witte wijn van het wijnhuis Laurent Miquel. Heerlijke geuren van wit fruit en florale aroma's in de neus. Volle, romige aanzet en smaak ondersteund door vanilletonen en en aangename lichte mineraliteit. Goede structuur en mooie afdronk.

De wijn is nu op dronk. Ideaal als aperitief of om van te genieten met gerechten met vis en gevogelte.

Solas is een handgemaakte wijn die duidelijk laat zien dat de wijnmaker de kunst van het mengen verstaat. Laurent Miquel heeft vele maanden werk besteed aan het creeren van de ideale mix van elegante Chardonnay cuvees uit zijn kelders, die allemaal bijdragen aan de specifieke kenmerken van deze Solas.

De druiven worden 's nachts geoogst. Ze worden gekneusd met een selectie van het sap. Op een lage temperatuur wordt het sap ontdaan van most. Fermentatie op een temperatuur van 16 - 17 graden. Rijping in het droesem in roestvrijstalen tanks. Vervolgens gerijpt in Franse eiken vaten (50%) gedurende 5 maanden. De wijn krijgt een lichte filtratie alvorens te bottelen. Door het gebruik van rijke elementen van eikenhout wordt het mooie fruit karakter versterkt, maar nergens is het hout overheersend. De wijn wordt gemengd met frisse, aromatische en crispy wijnen zonder houtopvoeding. Dit geeft een uitzonderlijke balans in de uiteindelijke wijn.

Dit artikel komt van wijnhuis Laurent Miquel - Frankrijk