Laurent Miquel Pere et Fils Cinsault Syrah Rosé

Rond fris soepel fruitig | Frankrijk | Languedoc

Lekker bij: Aperitief, Aziatische gerechten, Lunch, Salades

€ 52,50 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Laurent Miquel Cinsault Syrah rosé heeft een mooie licht fruitige kleur met aroma's van aardbeien en rode bessen. De smaak is karaktervol, elegant, fris, fruitig, droog en subtiel.

Laurent Miquel Cinsault Syrah rosé is heerlijk als aperitief, maar ook heerlijk smaakt bij lichte gerechten en salades en licht gekruide Oosterse gerechten.

Laurent Miquel Cinsault-Syrah Rosé is afkomstig van talentvol eigenaar-wijnmaker Laurent Miquel van Château Cazal Viel uit Saint-Chinian. Hij timmert met groot succes aan de weg en ontving al veel lof en bekroningen met zijn wijnen. Het wijngebied Saint-Chinian ligt in de Languedoc ten noord-oosten van de stad Béziers. De wijngaarden van Cazal Viel liggen in het zuidelijke deel op een hoogte van 100 tot 200 meter en beslaan zo'n 140 hectare met een rotsachtige ondergrond van kalk, leem en kiezelsteen. Zijn Laurent Miquel Cinsault Syrah rosé is een creatie van de typisch Zuidfranse druivenrassen Cinsault en Syrah en levert een zeer karaktervolle en elegante rose op. De druivenopbrengst wordt beperkt gehouden tot 55 hl/ha en voor maximale fruitcondities worden de druiven 's nachts geoogst met strenge selectie van het rijpe fruit. Na de vinificatie op 16-17 graden Celsius rijpt de wijn in roestvrij stalen tanks.

Dit artikel komt van wijnhuis Laurent Miquel - Frankrijk