Laurent Miquel Pere et Fils Chardonnay Viognier

Vol zacht fris fruitig wit | Frankrijk | Languedoc

Lekker bij: Aperitief, Salades, Slakken in kruidenboter, Vis, Wit vlees

€ 8,75 per fles
€ 52,50 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Laurent Miguel Chardonnay Viognier is een bijzondere smaakvolle witte wijn met een lichtgele kleur en een aroma van delicaat fruit en witte bloemen, Deze complexe wijn is lekker sappig en fris met exotisch fruit en een hint van amandelen. De combinatie van de ietwat mollige Chardonnay met de rijzende ster Viognier geeft een bloemig aroma vol citrus, peer en perzik.

Serveer deze wijn als aperitief, bij visgerechten, asperges, gevogelte en wit vlees.

Laurent Miquel Chardonnay/Viognier is afkomstig van talentvol eigenaar-wijnmaker Laurent Miquel van Château Cazal Viel uit Saint-Chinian. Hij timmert met groot succes aan de weg en ontving al veel lof en bekroningen met zijn wijnen. Het wijngebied Saint-Chinian ligt in de Languedoc ten noord-oosten van de stad Béziers. De wijngaarden van Cazal Viel liggen in het zuidelijke deel op een hoogte die varieert van 100 tot 200 meter en beslaan zo'n 140 hectare. De bodem bestaat er uit kalk en leem met een rotsachtige ondergrond van kiezelsteen.

Zijn Laurent Miquel Chardonnay/Viognier is een creatie van 65% Chardonnay met 35% Viognier en levert een zeer aangename, maar ook uitdagende witte wijn op. De druivenopbrengst wordt beperkt gehouden tot 55 hl/ha en voor maximale fruitcondities worden de druiven 's nachts geoogst met strenge selectie van het rijpe fruit. Na de vinificatie op 16-17 graden Celsius rijpt de wijn in roestvrij stalen tanks en voor 7% op eikenhoutenvaten.

Dit artikel komt van wijnhuis Laurent Miquel - Frankrijk