Laurent Miquel Lieu dit La Verite Viognier

Vol complex rijk romig vanille eikenhout wit | Frankrijk | Languedoc

Lekker bij: Kreeft, Romige kazen, Salades, Vis

€ 21,99 per fles
€ 131,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Laurent Miquel Verité Viognier is een pure expressie van de Viognier druif. Prachtige aroma’s van witte perzik, abrikoos en honingzoete bloemen. Rijk en mooi in balans met geintegreerd eikenhout. Dat doet echter geen afbreuk aan het pure Viognier karakter, maar voegt juist iets toe aan de structuur. Overvloedige, lang aanhoudende afdronk. Een ware ontdekking voor Viognier liefhebbers!

De wijn is een heerlijke combinatie met de Franse keuken, gegrilde visgerechten als tarbot en zeebaars, kreeft en vissalades. Probeer de wijn ook met zachte rijpe kaassoorten als Camembert. Decanteer, indien mogelijk, de wijn 1 uur voor het serveren.

Begin jaren ’90 besloot de familie Miquel om zich te specialiseren in Viognier. Vanuit deze ervaring heeft Laurent Miquel deze Verite ontwikkeld, een onderscheidende en pure Cuvee. Laurent Miquel wordt gezien als een expert op het gebied van Viognier. Opleggen tot 2 - 3 jaar na oogstjaar.

De druiven worden ’s nachts geoogst. Gekneusd met selectie van het sap. Het droesem wordt gescheiden op lage temperaturen. Fermentatie op ongeveer 16 graden. Gerijpt in 65% nieuwe en 2 jaar oude eikenvaten. Lichte filtratie alvorens te bottelen.

Verité Viognier is een bijzonder goede kwaliteitswijn van talentvolle, jonge wijnmaker Laurent Miquel uit Saint-Chinian (Domaine Cazal Viel). Deze wijn wordt gemaakt van druiven afkomstig van wijngaarden uit de gemeente Cessenon in het zuidelijke deel van het gebied Saint-Chinian, gelegen op een hoogte van 100-200 meter. De bodem is kalk- en leemhoudend met kiezelsteen en rotsachtige ondergrond. De oppervlakte van de wijngaard is 50 hectare. De oriëntatie van de wijngaard is noord-oost.

 

Dit artikel komt van wijnhuis Laurent Miquel - Frankrijk