Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! Doos (6) samenstellen
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak

Laurent Miquel - Les Auzines Rouge

Rijp fruit geconcentreerd rijk fris kruidig | Frankrijk | Corbières

Lekker bij: Kaas, Stoofpot, Wild

Les Auzines Rouge is een elegante blend van Syrah, Grenache en Carignan. De wijn heeft een diepe, robijnrode kleur met een paarse glans. Rijk en geconcentreerd, maar ook met een verrassende frisheid en elegantie. In de smaak rijpe kersen en kruiden (thijm, salie en peper).

Serveer deze wijn bij hartige gerechten zoals stoofschotels en wild of bij diverse kaassoorten. Serveer de wijn iets gekoeld. De wijn is nu op dronk, maar zal zich de komende 5 jaar nog ontwikkelen.

Druivensoorten: 40% Syrah, 40% Grenache en 20% Carignan.

Vinificatie: De druiven worden ontsteeld en ondergaan een lange fermentatie onder gecontroleerde temperatuur in tanks. De wijn rijpt in eikenhouten vaten gedurende 14 maanden.

Domaine Les Auzines is een unieke estate van de familie Miquel. Het estate is gelegen in de Corbières appellatie in Zuid-Frankrijk. Geïsoleerd gelegen, op een rotsachtig plateau op 365 meter hoogte in het hart van één van de mooiste onaangetaste landschappen van Frankrijk. De bodem bestaat uit klei en kalk. De wijngaarden worden bewerkt sinds de vroege jaren 90. Dit geeft de druiven de kans om hun ware karakter te tonen en te rijpen in ideale condities, in harmonie met de natuur. Het resultaat is een wijn met frisheid, elegantie en finesse!

 

€ 13,99 per fles
€ 77,94 per doos
(€ 12,99 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/laurent-miquel-les-auzines-rouge