Laurent Miquel Lagrasse Albarino

Levendig fris fruit intens mineralig wit | Frankrijk | Languedoc

Lekker bij: Aperitief, Schaal- en schelpdieren, Vis

€ 71,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Laurent Miquel Lagrasse Albariño heeft aroma's van grapefruit met een verfijnde bloemige ondertoon. De smaak is levendig en verfrissend met royale tonen van witte perzik en in de afdronk een vleugje limoen en een mooie mineraliteit. Een zachte, maar aromatische witte wijn. 

Serveer deze wijn als fris aperitief en bij zeevruchten en visgerechten. 

Lagrasse Albariño van Laurent Miquel is een bijzonder smaakvolle witte wijn. Er is dan ook heel wat moeite voor gedaan om deze mytische albariño druif terug naar Frankrijk te halen. Dit idee ontstond bij Laurent Miquel nadat hij een aantal wijngaarden hoor boven het drop Lagrass ontdekte. Hij vond een geweldige combinatie in de bodem van kalksteen en het unieke koele microklimaat. Met daarbij juiste watervoorziening bleek dit de juiste plek voor dit gedrufde project. Laurent Miquel staat bekend vanwege zijn kenmerkende stijl van evenwichtige witte wijnen met een mooie mineraliteit en frisheid. Met deze Albariño wijn komt daat een hele nieuwe expressie bij!

De Albariño druiven worden 's nachts geoogst en gekneusd met selectie van het sap. Fermentatie is op een temperatuur van 16-17 graden. De wijn rijpt in roestvrijstalen tanks. Licht gefiltreerd voor het bottelen.