Laurent Miquel Côte 238 - Pech Gentille

Levendig exotisch fruit complex zacht fris mineralig wit | Frankrijk | Languedoc

Lekker bij: Aperitief, Oesters, Schaal- en schelpdieren, Vis

€ 89,70 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Dankzij zijn unieke cépage, de Albarino, is deze witte wijn erg elegant en atypisch. De geur is rijk aan citrus aroma's als grapefruit en hints van witte perzik, met een verfijnde bloemige ondertoon. De smaak is levendig en verfrissend met royale tonen van witte perzik en in de afdronk een vleugje limoen en een mooie mineraliteit. Een zachte, maar aromatische witte wijn. 

Serveer deze wijn als aperitief. Ook past deze wijn goed bij vis en zeevruchten, vooral bij oesters.

Deze wijn is het resultaat van een geografisch oriëntatiepunt met behulp van contourlijnen, verspreid over het Franse grondgebied. Met behulp van deze definitie nam Laurent Miquel een ign-kaart en identificeerde hij wijnproductieclusters. Elke wijn is de weerspiegeling van een hoogtemarkering van een specifiek terroir dat een unieke stijl wijn oplevert.

De wijngaard is gelegen in de Zuid-Franse Languedoc. De term 'Pech' is afkomstig van de oud historische naam voor kleine heuvel. De wijngaard ligt dan ook in een heuvelachtig gebied en op een hoogte van 238 meter, zoals terug te zien is in de benaming. Dit speciefieke stukje wijngaard is uniek en levert druiven van hogere kwaliteit.