Laurent & Henri Miquel Larmes des Fées

Specerijen rijp fruit vol complex rijk vanille rood | Frankrijk | Saint-Chinian

Lekker bij: Barbeque, Kaas, Lamsvlees, Rood vlees, Wild

€ 43,99 per stuk
Larmes des Fées van Laurent Miquel is een waar sprookje. Zijdezachte tannine, complexe aroma's en een hemelse harmonieuze balans. Je kunt aroma's in deze rode wijn ontdekken van kersen, gedroogd fruit, vanille, amandel en toast. De verfijnde afdronk onderstreept nogmaals zijn klasse.

Serveer deze rode wijn op 17 °C, dan komt hij perfect tot zijn recht bij geroosterd lamsvlees, gerechten met biefstuk en ribjes of wild van de barbecue. Deze prachtige rode wijn uit de Languedoc kan overigens fantastisch ouderen.

Laurent Miquel is een innovatief wijnhuis gelegen in de Languedoc. Een uniek terroir wat door zijn steen, kalk en klei rijke bodem de opbrengsten op natuurlijke wijze laag houdt, en zo ontstaan de prachtige wijnen.

Larmes des Fées is een oude sage, welke door Laurent en Henri Miquel nieuw leven in wordt geblazen. Deze wijn is een prachtige samenwerking tussen vader en zoon; ervaring en innovatie.

Door de lange rijping met temperatuur gecontroleerde fermentatie ontstaan de fijne complexe aroma's. De rode wijn ondergaat een lichte filtratie voor het bottelen en wordt vervolgens 18 maanden in nieuwe Franse eiken vaten gerijpt

De Syrah druiven voor deze superluxe rode wijn groeien in het gebied van Saint-Chinian. De kalk- en rotsachtige bodem geven de druivenranken iets extra's mee, hetgeen zich uit in de smaak als een minerale ondertoon.

Dit artikel komt van wijnhuis Laurent Miquel - Frankrijk