Las Perdices Red Blend (tijdelijk niet leverbaar, informeer naar de voorraad)

Rijp fruit vol complex rijk zacht rood | Argentinië | Mendoza

Lekker bij: Lamsvlees, Oude kaas, Rood vlees, Wild

€ 10,99 per fles
€ 59,94 per doos
(€ 9,99 per fles)

Las Perdices Red Blend is paars-rood van kleur. Complex, zacht, romig, aromatisch en zeer elegant. De Malbec zorgt voor rood fruit, pruimen en fluweelachtige tannines, de Cabernet Franc geeft complexiteit, specerijen en kruiden en de Petit Verdot zorgt voor zwart fruit en zoete tannines.

Serveer deze wijn bij mooi rood vlees zoals biefstuk van de haas of rosbief, bij lamsbout uit de oven en wild zoals haas of hert en bij harde kazen.

Druivensoorten: 50% Malbec, 25% Cabernet Franc  en 25% Petit Verdot. Deze wijn heeft 8 maanden in nieuwe eikenhouten vaten (50% Franse en 50% Amerikaanse) gerijpt.

Deze wijn is afkomstIg van wijngaarden die liggen in Agrelo, dit is een subgebied van Mendoza waar alleen maar kwaliteitswijnen vandaan komen.

Agrelo (ongeveer 35 km ten zuiden van de stad Mendoza) is een uitstekend wijngebied. In de regenschaduw van de Andes op een hoogte van 800-1.100 meter zijn de omstandigheden ideaal. Er is weinig neerslag, ze hebben daar te maken met zware alluviale gronden met kalkafzettingen, en door de koude Andeswinden koelen wijngaarden hier in de avond snel af waardoor er grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn.