Las Perdices Chac Chac Sauvignon Blanc

Exotisch fruit fris mineralig wit | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Aperitief, Salades, Schaal- en schelpdieren, Sushi, Vis

€ 10,99 per fles
€ 59,94 per doos
(€ 9,99 per fles)

Las Perdices Chac Chac Sauvignon Blanc heeft een groengele kleur. In de geur tonen van asperges, grapefruit, roze pompelmoes en subtiele minerale tonen. In de mond heeft deze wijn een goede aanzet, tropisch fruit, frisse zuren en een lange verfrissende afdronk.

Serveer deze wijn als aperitief, bij visgerechten, sushi, schaal- en schelpdieren en bij salades.

De wijngaard van Las Perdices is gelegen aan de voet van de Cordillera de Los Andes, in Agrelo, Luján de Cuyo, op 1.030 meter hoogte. Sinds de jaren 70 is deze familie begonnen met het verbouwen van wijn.

Argentinië – Mendoza - Uco Valley
Uco Valley ligt ten zuidwesten van de stad Mendoza tussen de 33.5 en 34ste breedtegraad. In de Uco Valley staan 13.000 ha wijnstokken in de departementen Tunuyán, Tupungato en San Carlos. De hoogte varieert tussen 800-900 meter boven zeeniveau in de plaats Tumuyán met wijngaarden op een steenachtige kiezelbodem, tot 1.500 meter dichtbij Tupungato, waar voornamelijk ronde stenen in de wijngaarden te vinden zijn. Het zonlicht is hier intens. De gemiddeld jaartemperatuur bedraagt 14 graden Celsius. Van de uitstekende druiven maakt men hier goede rode en witte wijnen met bewaarpotentieel. Vooral de grond in Tupungato en La Consulta staat in de belangstelling van investeerders die hier nieuwe wijnbedrijven willen vestigen.