Las Perdices Chac Chac Malbec

Rijp fruit spicy vol vanille rood | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Kaas, Rood vlees, Wild

€ 10,99 per fles
€ 59,94 per doos
(€ 9,99 per fles)

Las Perdices Chac Chac Malbec is een heerlijke fruitige Malbec met in de neus aroma’s van rood fruit, pruimenjam en aardbeien. In de smaak domineert het rode fruit aangevuld met specerijen als zwarte peper en nuances van vanille die zijn ontstaan tijdens de 6 maanden rijping. Het is een elegante, complex en toch toegankelijk wijn met een lange, volle en zachte afdronk.  

Serveer deze wijn bij een mooi stuk vlees zoals, bij hazenpeper en bij wildgerechten als fazant, patrijs of kwartel.

De wijngaard van Las Perdices is gelegen aan de voet van de Cordillera de Los Andes, in Agrelo, Luján de Cuyo, op 1.030 meter hoogte. Sinds de jaren 70 is deze familie begonnen met het verbouwen van wijn. 
Rijping: 6 maanden op Frans eiken 70% - Amerikaans eiken 30%. Lichte toast. 

Argentinië – Mendoza - Uco Valley
Uco Valley ligt ten zuidwesten van de stad Mendoza tussen de 33.5 en 34ste breedtegraad. In de Uco Valley staan 13.000 ha wijnstokken in de departementen Tunuyán, Tupungato en San Carlos. De hoogte varieert tussen 800-900 meter boven zeeniveau in de plaats Tumuyán met wijngaarden op een steenachtige kiezelbodem, tot 1.500 meter dichtbij Tupungato, waar voornamelijk ronde stenen in de wijngaarden te vinden zijn. Het zonlicht is hier intens. De gemiddeld jaartemperatuur bedraagt 14 graden Celsius. Van de uitstekende druiven maakt men hier goede rode en witte wijnen met bewaarpotentieel. Vooral de grond in Tupungato en La Consulta staat in de belangstelling van investeerders die hier nieuwe wijnbedrijven willen vestigen.