Las Perdices Chac Chac Cabernet Franc

Spicy vol complex rond soepel rood | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Gevogelte, Oude kaas, Rood vlees, Wild, Wit vlees

€ 10,99 per fles
€ 59,94 per doos
(€ 9,99 per fles)

Las Perdices Chac Chac is een heerlijk robijnrode wijn met aroma’s van cassis, paprika, en kruiden zoals zwarte peper. Deze wijn is lekker vol, evenwichtig, soepel en vriendelijk met smaak met nuances van rode pepers, rood fruit en kruiden. Door de rijping op nieuw Frans eikenhout krijgt deze wijn nog extra complexiteit en een vol en zacht mondgevoel.

Serveer deze wijn bij rood vlees, wild, gebraad, eit vlees, gevogelte en gerijpte kazen.

De wijngaard van Las Perdices is gelegen aan de voet van de Cordillera de Los Andes, in Agrelo, Luján de Cuyo, op 1.030 meter hoogte. Sinds de jaren 70 is deze familie begonnen met het verbouwen van wijn. 
Rijping: Frans eiken 100%. Lichte toast. 6 maanden. 

Uco Valley ligt ten zuidwesten van de stad Mendoza tussen de 33.5 en 34ste breedtegraad. In de Uco Valley staan 13.000 ha wijnstokken in de departementen Tunuyán, Tupungato en San Carlos. De hoogte varieert tussen 800-900 meter boven zeeniveau in de plaats Tumuyán met wijngaarden op een steenachtige kiezelbodem, tot 1.500 meter dichtbij Tupungato, waar voornamelijk ronde stenen in de wijngaarden te vinden zijn. Het zonlicht is hier intens. De gemiddeld jaartemperatuur bedraagt 14 graden Celsius. Van de uitstekende druiven maakt men hier goede rode en witte wijnen met bewaarpotentieel. Vooral de grond in Tupungato en La Consulta staat in de belangstelling van investeerders die hier nieuwe wijnbedrijven willen vestigen.